Kriston Intim Torna®
Nőknek

A Kriston Intim Torna® (KIT) egy testet, lelket megmozgató, alhas védő tréning, melyet Kriston Andrea dolgozott ki. A magyar módszer egyedülálló a világon, a Kriston Intim Torna teljes biztonsággal, helyesen, könnyen, magabiztosan elsajátítható, nők, férfiak, és gyerekek számára is. Célja, hogy biztosítsa a gyenge záróizomból, rossz tápanyagellátásból, helytelen szokásokból adódó elváltozások megelőzését, megszüntetését vagy csökkentését. A gyakorlatok egyszerűek, és szórakoztatóak.

Miben segít a Kriston-módszer?

A torna komoly változásokat hoz az életedbe. Örömmel tapasztalod majd, hogy minden új mozgáselem során nő az önbizalmad, és egyre magabiztosabb leszel. A Kriston Intim Torna® mozgás anyaga segít leoldani azon érzelmeket az altesti szervekről, amiket úgy cipelsz, mintha koloncok lennének rád kötve.

Jelentős változáshoz segít a szexualitás kapcsán, helyreállítja a vizelet, székletmegtartási gondokat, fokozza a termékenységet, javítja a nemi hormonok termelődését, és megemeli a hólyagot, a méhet és a végbelet. A torna hatására az aranyér visszahúzódik, és fiatalossá tornázható az altest.

A Kriston Intim Torna® feszültségoldó folyamatai segítenek feltárni azon gátakat, amik akár tünetfenntartó forgatókönyvként működnek. Ennek eredménye gyakorta a gyors, megdöbbentő változások sora. Így szűnhet meg gyorsan aktusnál a fájdalmas behatolás, vaginizmus, endometriózis, PCOS, gyulladási hajlam, mióma, ciszta, orgazmushiány, női hormon alulműködés, libidóhiány, menstruációs görcs, inkontinencia. A Kriston Intim Torna® tréning jóízű változásokhoz segít nőiességed megélése kapcsán. Az átalakulás új érzésekkel, és új hormonállapottal jár.

Mikor időszerű a Kriston Intim Torna®?

 • Ha jó formában szeretnéd magad érezni a húgycsöved, a hüvelyed, a végbélzáróizmod területén.
 • Ha kismama vagy, és a 9 hónap alatt kiemelten fontos számodra a felkészülés.
 • Ha a szexualitásodat kívánod izgalmasabbá tenni, fejleszteni.
 • Ha szülés után szeretnél újra feszes lenni a szülőcsatorna környékén.
 • Ha a változókorra készülsz.
 • Ha a menstruációt nehezen éled meg a görcs, bő vérzés, peterérés hiánya, rendszertelenség, PMS miatt.
 • Ha nőgyógyászati, urológiai, emésztőszervi funkciózavarok állnak fenn.
 • Görcsös záróizom, fájó medencefenéki izom, vaginizmus esetén.
 • Visszatérő hüvely-, illetve hólyaggyulladáskor.
 • A következő tüneteknél: mióma, ciszta, gyulladások, meddőség, menstruációs zavarok, libidóhiány, PCOS, endometriózis, progeszteron hiány, ösztrogén dominancia, ösztrogén hiány, prolaktin hormon termelődésének a zavara.
 • Sikeres műtétek után.

Kiknek ajánlom/nem ajánlom a Kriston Intim Tornát?

A Kriston Intim Torna bármely gyakorlatsora a menstruáció ideje alatt is biztonsággal végezhető, illetve kismamák számára is ajánlott, amennyiben a normál életmódról nincsenek letiltva a várandóság ideje alatt. A Kriston Módszert bármilyen életkorban könnyedén, biztonságosan tudja végezni minden nő, és férfi, akinek mozdítható a záróizma.

A tornát nem szabad végezni:

 • a tornára vérzéssel reagáló mióma esetén
 • kismedencei rosszindulatú daganat esetén, amennyiben az orvos nem javasolja
 • amennyiben orvosod letiltott a normál életmódról várandósan
 • szüléskor kontrakció alatt
 • alhasi műtétet követő hat héten belül

Ők már jártak nálam

Anna nagyon közvetlen, segítőkész, figyelmes oktató, aki a pezsgő személyiségével remekül magyarázza az adott gyakorlatokat. Saját, személyes példáival pedig még megfoghatóbbá teszi az egészet. Csak ajánlani tudom!

Nóra

Nekem a tanfolyam elsősorban elméletileg adott sokat. Sok alapvető dolgot megtudtam a testünk működéséről, beleértve az anatómiát, a testi adottságokat, a jó és a rossz szokásokat, valamint a pszichoszomatikus tényezőket, tehát mindazt, ami meghatároz minket és hat ránk. Szerintem ezt mindenkinek meg kellene ismernie. Köszönöm Andreának a tréning kidolgozását, Annának a tanfolyam őszinte és lelkiismeretes megtartását, valamint az odafigyelést.

Kinga

A tanfolyamra kíváncsian, nyitottan érkeztem és éreztem hogy jó helyen vagyok. Nemcsak a testemnek volt jó, hanem a lelkemnek is. Anna lelkesedése, lenyűgöző személyisége, felkészültsége mind-mind hozzájárult a módszer gyors megértéséhez, elsajátításához. Köszönöm.

Márta

Hogyan lehet beleilleszteni a mozgást a mindennapokba?

A tréningen lépésről lépésre tanulod a mozgást, nem kell kapkodni, nem sietünk. Ne aggódj, nem kell a csoport előtt beszámolnod az egyéni hátteredről, esetleges problémáidról.

A tréning 12 órájával elsajátítható tudás elegendő ahhoz, hogy saját magad, önállóan otthon gyakorolva a módszert változásokat, eredményeket érj el. A tréning végén egyéni mozgásprogramot kapsz, és egy különleges, hatékony, rendszeres gyakorlást segítő hanganyagot. Ha megtanultad az egyéni gyakorlatsorodat, valójában nincs szükséged másra, mint hogy minden nap végezd a gyakorlatokat. Ez nem vesz többet igénybe, mint kb. 20 perc. Ez nem olyan sok, igaz? A rászokási periódusban segítség lehet a csoporterő, és a tapasztalatcsere.

Fontos, hogy mozgás közben kényelmes ruha legyen rajtad, másra nem is lesz szükséged, csak egy törölközőre, vagy jógaszőnyegre. A rendszeres, szorgos, kitartó, örömteli gyakorlás változáshoz vezet.

A témáról tovább tudsz tájékozódni ebben a könyvben: Kriston Andrea, Ruzsonyi Péter – Kriston intim torna